Ось перед Вами пакетик духм'яного, а головне – справжнього трав'яного, Бджолиного чаю. В сухій суміші легко розгледіти жовто-білі суцвіття ромашки, рожеві квіточки чабрецю, відчувається запах м'яти та жасмину… Щоб не втратити ефект від цієї композиції, треба вміти правильно заварювати трав'яний чай. Отже, Ви знайшли вільну хвилинку і вирішили порадувати себе смачним напоєм. Для цього беремо чайник (фарфоровий, фаянсовий, а можна – скляний) . До заварювання порожня посудина повинна бути добре розігріта. Робиться це для того, щоб підсилити екстрагування чаю. Звичайний спосіб зігрівання – сполоснути чайник 3-4 рази кип'ятком. Фарфоровий чайник здатний швидше нагрітися в результаті обполіскування до температури 60°С і вище, ніж фаянсовий. Саме тому віддають перевагу заварювання чаю у фарфоровому чайнику. Зігріти чайник можна також іншим способом – опустити його в кип'яток (це не так зручно, проте дає хороший результат), або поставити під струмінь гарячого повітря (можливо, Ви винайдете й інший спосіб) . Наступний етап – насипаємо в нього суху трав'яну суміш з розрахунку 2 -3 чайні локи на півлітра гарячої води. До речі, температура води повинна становити близько 96 градусів – не більше. Ну ось, тепер чайник слід швидко закрити кришкою, а потім лляною серветкою так, щоб вона покривала отвори в кришці і в носику чайника. Це роблять не стільки для утеплення, скільки для того, щоб тканина серветки вбирала водяні пари, що виходять з чайника, і одночасно не пропускала б (затримувала) летючі ароматичні ефірні масла, що якраз і мають лікувальні властивості. З цією метою ще краще накривати чайник лляним мішечком, наповненим сухим чайним листям. Закритий чай відстоюється. Час настою залежно від жорсткості води і триває до 10 хвилин. За цей час не встигає випаруватися ніжний аромат чаю і в той же час чай в основному встигає екстрагуватися. Маючи декілька вільних хвилин, Ви можете підготувати чашечки, і не забудьте про мед – він чудово смакуватиме з трав'яним напоєм. Приємного чаювання і будьте здорові!