Статистика |
---|
----------------------------
----------------------------
----------------------------
----------------------------
|
|
БДЖОЛИНИЙ ЧАЙ
Смак трав'яного чаю великою мірою залежить від того, в якій місцевості, при яких погодніх умовах та в який час доби росли трави та збиралася сировина. Це важливо, оскільки занадто рано зібраний урожай містить недостатньо активні в лікувальному відношенні речовини, а пізній збір призводить до значних втрат діючих речовин, які, власне, і є лікувальними. Бджолиний чай – це суміш різнотрав'я, що гармонійно поєднує лікувальні властивості рослин, має приємний смак та аромат. Це стає можливим завдяки не тільки правильному збору. Висушування теж має важливе значення у заготівлі якісної сировини. Для початку рослини необхідно відсортувати, в результаті чого ми позбуваємося від пошкоджених рослин і можливого сміття. Не слід допускати попадання прямих сонячних променів на листя і квітки лікарських рослин - вони можуть зіпсуватися. Найбільш підходящим місцем для сушіння є приміщення з гарним провітрюванням, наприклад, горище. Для коренів і соковитих плодів цілющих рослин потрібне сушіння на відкритому повітрі. Необхідно розкласти тонким шаром сировину, час від часу перевертаючи, а на ніч прибирати в закрите приміщення. Бажано враховувати і те, що лікарські трави володіють цілющою дією протягом року після здійснення збору. Тому не варто робити запаси ними на тривалий час. Суха сировина найкраще зберігається в сухих скляних баночках з темного скла, або паперовій обгортці чи полотняному мішечку. Відмінна особливість, родзинка, яка виділяє «Бджолиний чай» з-поміж інших подібних напоїв, якраз і полягає в способі висушування сировини. Цей процес можна розділити на два етапи. Перший - як звичайно : розкласти тонким шаром лікарські трави і сушити на протязі 3-4 днів, після чого переходимо до другого етапу. Сировину, що наполовину просохла, викладаємо у вулик на розподільчу решітку, яка не дозволяє бджолам перейти через неї, і поміщаємо у вулик на верхні рамки, залишаючи на 1 день. У весняно-літній період бджоли активно вентилюють вулик, наповнюючи його ароматом різнотрав'я, прополису, меду, надаючи неповторний запах,а з ним і смак сировині, яка в подальшому буде слугувати для виготовлення смачного і ароматного чаю. Звідси і назва - Бджолиний чай.
Бджолиний чай володіє такими якостями: бадьорить, зміцнює імунітет, позбавляє від сонливості, підвищує уважність, зміцнює нервову систему, покращує пам'ять, нормалізує обмін речовин. Цей напій покращує роботу серцево-судинної системи (допомагає запобігти атеросклерозу, покращує еластичність артерій, запобігає появі холестеринових бляшок) і шлунково-кишкового тракту (допомагає при панкреатиті, холециститі, коліті, ентероколіті). Допомагає при гіпертонії, нормалізує функцію надниркових залоз, є хорошим профілактичним і лікувальним засобом при інфекційних захворюваннях, запобігає ожирінню печінки, сприяє зниженню ваги, допомагає при депресивних станах.
|
Календар |
---|
« Січень 2025 » | Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|
Друзі сайту |
---|
----------------------------
---------------------------- |
|