Бджолиний  чай Бджолиний чай

Пошук

Наше опитування

Як вам Бджолиний чай ?
Всього відповідей: 157

Статистика

----------------------------
----------------------------
----------------------------
----------------------------

Нижнє Селище

Весна...

Краєвиди

«Колиба опришків"

Новинка

БДЖОЛИНИЙ ЧАЙ





 

    Смак трав'яного чаю великою мірою залежить від того, в якій місцевості, при яких погодніх умовах та в який час доби росли трави та збиралася сировина. Це важливо, оскільки занадто рано зібраний урожай містить недостатньо активні в лікувальному відношенні речовини, а пізній збір призводить до значних втрат діючих речовин, які, власне, і є лікувальними.
   Бджолиний чай
– це суміш різнотрав'я, що гармонійно поєднує лікувальні властивості рослин, має приємний смак та аромат. Це стає можливим завдяки не тільки правильному збору. Висушування теж має важливе значення у заготівлі якісної сировини. Для початку рослини необхідно відсортувати, в результаті чого ми позбуваємося від пошкоджених рослин і можливого сміття. Не слід допускати попадання прямих сонячних променів на листя і квітки лікарських рослин - вони можуть зіпсуватися. Найбільш підходящим місцем для сушіння є приміщення з гарним провітрюванням, наприклад, горище. Для коренів і соковитих плодів цілющих рослин потрібне сушіння на відкритому повітрі. Необхідно розкласти тонким шаром сировину, час від часу перевертаючи, а на ніч прибирати в закрите приміщення. Бажано враховувати і те, що лікарські трави володіють цілющою дією протягом року після здійснення збору. Тому не варто робити запаси ними на тривалий час. Суха сировина найкраще зберігається в сухих скляних баночках з темного скла, або паперовій обгортці чи полотняному мішечку. Відмінна особливість, родзинка, яка виділяє «Бджолиний чай» з-поміж інших подібних напоїв, якраз і полягає в способі висушування сировини. Цей процес можна розділити на два етапи. Перший - як звичайно : розкласти тонким шаром лікарські трави і сушити на протязі 3-4 днів, після чого переходимо до другого етапу. Сировину, що наполовину просохла, викладаємо у вулик на розподільчу решітку, яка не дозволяє бджолам перейти через неї, і поміщаємо у вулик  на верхні рамки, залишаючи на 1 день. У весняно-літній період бджоли активно вентилюють вулик, наповнюючи його ароматом різнотрав'я, прополису, меду, надаючи неповторний запах,а з ним і смак сировині, яка в подальшому буде слугувати для виготовлення смачного і ароматного чаю. Звідси і назва - Бджолиний чай.

Бджолиний чай
володіє такими якостями: бадьорить, зміцнює імунітет, позбавляє від сонливості, підвищує уважність, зміцнює нервову систему, покращує пам'ять, нормалізує обмін речовин. Цей напій покращує роботу серцево-судинної системи (допомагає запобігти атеросклерозу, покращує еластичність артерій, запобігає появі холестеринових бляшок) і шлунково-кишкового тракту (допомагає при панкреатиті, холециститі, коліті, ентероколіті). Допомагає при гіпертонії,  нормалізує функцію надниркових залоз, є хорошим профілактичним і лікувальним засобом при інфекційних захворюваннях, запобігає ожирінню печінки, сприяє зниженню ваги, допомагає при депресивних станах.







Травяний чай

Цініть бджіл

"После того,как погибнет последняя пчела, человечеству останется всего 4 года..."
Альберт Эйнштейн

Календар

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар

«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Друзі сайту

----------------------------
----------------------------

Пасіка

Бджолиний чай

Заходьте частіше

Наш чай

Чай з трав